Skoči na glavno vsebino

24. in 25. maja smo slavnostno praznovali zaključek 56. sezone bralne značke. Vse 3 prireditve so prisrčno odprli pevci in pevke otroškega in mladinskega pevskega zbora z zborovodkinjo Petro Brdnik Juhart.

bralna znacka 1 kopija

Najprej so dvorano glasbene šole napolnili bralni značkarji prvega triletja in obeh podružnic. Na prste ene roke lahko preštejemo tiste, ki jim bralne značke ni uspelo opraviti. Najmlajši bralci so izjemno uživali v čudoviti predstavi z naslovom Ko najdeš pravega prijatelja, ki jo je po literarni predlogi izvrstno pripravila učiteljica Dragica Tomše. Poskrbela je tudi za izvirno sceno in odlične lutke. Sergej Travner Iskrač, Jaka Ratkovič Macuh, Boštjan Kokljič, Katarina Jurač, Aisha Šavron, Klarisa Fijavž so otrokom pokazali, kaj v prijateljstvu šteje največ.

bralna zancka 2 kopija

ZAPELI Z IZJEMNO DUŠICO KUNAVER

Bralke in bralci drugega triletja že spoznavajo, da brati pomeni početi podvige, kot je zapisal pesnik Tone Pavček. Za podvig, da so uspešno opravili bralno značko, jim je čestitala tudi gospa Dušica Kunaver. Velika poznavalka ljudskega in etnološkega gradiva, profesorica, avtorica poljudnoznanstvenih in leposlovnih del …, je otroke popeljala skozi vrednote v slovenskih ljudskih pripovedkah. Skupaj smo tudi zapeli in se imeli zelo lepo.

dusica 1 kopija

Petošolka Lara Leber se je gospe Kunaver zahvalila za prijeten obisk in za znanje, ki ga je delila z mladimi bralci.

dusica 2 kopija

DRUŽENJE Z RAPERJEM  TRKAJEM

Raper Trkaj je z obiskom nagradil bralce od 6. do 9. razreda, ki jih je tudi letos bilo več kot 100. Med njimi tudi 17 zlatih bralcev: Veronika Petelinšek, Urška Kokol, Rebeka Korošec, Anja Robar, Bor Černec, Gašper Kolar, Nika Fijavž, Brin Novljan, Žiga Petek, Perina Slapnik, Jakob Holobar, Julija Hohler, Mihaela Pojbič, Lara Podergajs, Sanja Jelovšek, Andraž Konec in Andraž Adamič.
Rok Terkaj, tekstopisec, dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu, popotnik, diplomiranega teolog, je poskrbel za uro nepozabnega druženja.
In kateri je najboljši »bralni razred« na predmetni stopnji? 8.c! 8. c je podrl tudi do zdaj znane podatke na šoli, ki so kazali, da je največji upad branja za bralno značko prav v osmih razredih. Bravo!

zlati bralci kopija

Raper Trkaj s knjižničarko Majo Olup in zlatimi bralci.

Dostopnost
//