Skoči na glavno vsebino

1111sss

Na OŠ Pod goro smo že sodelovali v projektu Simbioza – mladi poučujemo starejše uporabe računalnika. V šolskem letu 2013/14 smo se prijavili tudi v projekt Simbioza šola in s tem sprejeli odločitev, da v šolskem letu dvakrat izvedemo 10-urni tečaj za starejše in jih poskušamo navdušiti za uporabo računalnika. Ker smo opravili vse zahtevano smo postali Simbioza šola.

Tudi v tem šolskem letu smo se odločili, da z navduševanjem nadaljujemo. V decembru smo razpisali prvi del tečaja. Odziv je bil tako velik, da smo nekaj kandidatov morali zavrniti in jih usmeriti na drugi del tečaja, ki bo potekal v februarju 2015.

Ves teden je tečaj pridno obiskovalo 13 udeleženk in 6 udeležencev. Seznanili smo se z urejevalnikom besedil, z brskanjem po spletu in z delovanjem elektronske pošte. Seveda smo se vsega le dotaknili, a vseeno v večini ugotovili, da so zadeve zanimive za uporabo. Na tečaju je pridno prostovoljno sodelovalo tudi sedem učenk in učencev devetega razreda naše šole. Z njihovo pomočjo je delo teklo lažje in hitreje. Ob zaključku smo bili vsi veseli tega, kar smo na tečaju pridobili.

Koordinatorica in vodja projekta Simbioza šola,

Dragica Čander

Dostopnost
//