Skoči na glavno vsebino

Pa smo nazaj! Takole smo se na deževno ponedeljkovo jutro zbirali in čakali, da nas ob 8.00 pozdravi ravnateljica Darja Ravnik in ostali strokovni delavci šole ter da z razredničarkami odidemo  v učilnice.

“Lepo vas pozdravljam na 1. šolski dan, še posebej tiste, ki ste danes prvič prišli na našo šolo! Počitnice so prehitro minile, vendar verjamem, da ste veseli ponovnega srečanja s sošolkami in sošolci. Začenja se novo šolsko leto in tudi šola je čez počitnice doživela novosti. Učence od 5. do 9. razreda čaka prenovljen prizidek, prav vse učence pa nova znanja, nova prijateljstva in nove izkušnje. Z novim šolskim letom vas čakajo tudi nove priložnosti. Od vas je odvisno, kako jih boste izkoristili. Redno delajte domače naloge in se sproti učite. Zaupajte vase in v svoje sposobnosti in ne pozabite na vztrajnost. Bodite spoštljivi do učiteljev in drug do drugega, ter upoštevajte šolski red in pravila, ki vam jih postavijo učitelji. Čuvajte šolski inventar, saj ni namenjen samo vam, ampak še mnogim generacijam, ki prihajajo za vami. Pomagajte si med seboj in če boste kdaj v stiski se obrnite na strokovne delavce šole. Želim vam, da bi se na šoli dobro počutili, da boste uspešni pri delu in zadovoljni z rezultati, ki jih boste dosegali.  

Dragi devetošolci, to je vaše zadnje leto na naši šoli. S svojim delom si kupujete vstopnico za prihodnost, s svojim obnašanjem pa ste vzgled vašim mlajšim sovrstnikom. Zavedajte se tega in bodite najbolj odgovorni na šoli. Vsem vam želim lep začetek in uspešno šolsko leto,” je med drugim povedala ravnateljica. 

V letošnjem šolskem letu je na OŠ Pod goro Slovenske Konjice 496 učencev, od tega 55 prvošolčkov, ki so se že zbrali v šolski jedilnici, saj smo jim pripravili slavnostni sprejem – 1. septembra 2014 ob 9.00.

 

 

Dostopnost
//