Skoči na glavno vsebino

Prvo aprilsko soboto smo se nekateri učenci pridružili gimnazijcem v kulturnem domu pri ogledu gledališko-čarovniške predstave Sharlatanus Maximus. Za režijo je poskrbel Konjičan Matjaž Šmalc, za nastop pa iluzionist Sam Sebastian. Ni šlo za hokuspokus in abrakadabro, pač pa za mnogo več. V to sta se še posebej prepričali sedmošolki Ana Kolar in Zala Slapnik.

Kaj sta povedali?

Ana: “Na koncu pa je izvedel še prav poseben trik, trik lebdenja. Takrat je iz publike izbral mene za pomočnico. Pripravil je dva stola, na njiju je naslonil leseno lestev … Morala sem leči in se sprostiti. Res sem se sprostila in kasneje nisem vedela, kaj se dogaja okoli mene. Slišala sem le gledalce, ki so presenečeno vzklikali. Ko sem vstala, se mi je zdelo, kot da moje noge plavajo po zraku. Predstava mi je bila zelo všeč, trik z lebdenjem pa bi poskusila še kdaj.”

Zala: “Igralec je pristopil k meni, mi podal roko in me pospremil na oder. Narezala sva tri bučke v posebni napravi z nožem. Nato sem morala v zgornjo luknjo dati roko, v spodnjo pa bučko, ki bi se naj razrezala. Čarovnik je potisnil nož in bučka se je razrezala … moja roka pa ne.”

 

 

Dostopnost
//