Skoči na glavno vsebino

ERASMUS+ projekt Sciencing Europe se počasi bliža koncu. V mesecu novembru smo na OŠ Pod goro gostili učence iz partnerskih organizacij iz Nemčije in Litve. Skupaj z učenci smo gostili tudi štiri spremljevalne učitelje.

Za goste smo pripravili pester 5 dnevni program, v sklopu katerega smo jim pokazali kulturne in naravne znamenitosti mesta s pomočjo tablic in razvili sistem zalivanja v rastlinjaku s pomočjo mikrokrmilnika. Obiskali so podružnično šolo v Špitaliču, kjer so z uporabo tablic iskali zaklad in risali na naravne materiale. Na obisku v OŠ V parku so bili aktivno vključeni v različne aktivnosti, kot so likovna delavnica, delavnica za slepe in slabovidne, kuharska delavnica, delo v rastlinjaku, izdelava voščilnic. V izvedbi bivšega učenca šole, Alena Iršiča, so učenci spoznali osnove 3D modeliranja in tiskanja. Ob koncu mobilnosti pa so sodelovali pri delavnicah, povezanih s temo zdravega načina življenja.

V sklopu projekta smo pri OŠ V parku postavili rastlinjak, kjer bodo učenci gojili zelišča in zelenjavo, v okolici rastlinjaka pa tudi sadje.

V tem letu so se učenci in učitelji že udeležili mobilnosti v Nemčiji, Latviji, Litvi in Srbiji. Na začetku naslednjega leta pa jih čaka zadnja mobilnost v Španiji.

Koordinator projekta: Dominik Trstenjak

Dostopnost
//