Skoči na glavno vsebino

Na zadnji šolski dan v letu 2021 smo na predmetni stopnji izvedli božično obarvan tehniški dan. Izdelovali smo izdelke iz naravnih materialov, papirja, lesa … Nastali so čudoviti okraski – leseni božički, snežaki, angelčki  iz papirja. Lotili smo se tudi 3D tiskanja in natisnili 3D smrečico.
V šolo smo, tako učenci kot zaposleni, prišli veseli in praznično razpoloženi, da lahko skupaj preživimo zadnji šolski dan v tem letu.
Ob trideseti obletnici samostojne države smo pripravili radijsko oddajo, spregovorila pa je tudi gospa ravnateljica Darja Ravnik, ki je med drugim povedala:
»Z današnjo proslavo obeležujemo državni praznik dan samostojnosti in enotnosti.

Samostojnost, ki je bila izglasovana s plebiscitom, je pojem, ki je pomemben za vsakega posameznika, predvsem pa za vas, učenci. Iz dneva v dan postajate bolj samostojni. Učite se različnih stvari, tudi opravil, pomagate doma in vsak dan zmorete več. Tudi sami, brez pomoči drugih. V času epidemije ste postali še bolj samostojni, saj ste se morali sami učiti od doma, si organizirati dan in ponosna sem, kako vam je uspelo.

Enotnost pa je pojem, ki so ga izpostavili ob tem prazniku, ker smo bili ob odločitvi, ali naj bo Slovenija samostojna država, enotni, kot še nikoli prej in žal nikoli več po tem. Pa bi morali biti, enotni v tem, da verjamemo v dobro v ljudeh, da se spoštujemo, sprejemamo našo različnost, si pomagamo, saj samo to lahko našo družbo naredi boljšo in ljudi srečnejše. Verjamem, da si prav vsi želimo biti srečni. Res pa je, da si vsak od nas srečo predstavlja drugače. Dokler v svojem trudu za cilji in želji po sreči ne ogrožate ali škodujete komu drugemu, gradite boljši svet.

Pravijo, da se dobro z dobrim vrača. V praznikih, ki se bližajo, vedno govorimo o dobroti, zdravju in sreči. Potrudimo se tudi delovati tako, da bomo dobroto in srečo širili. Bodite dobri ljudje, ne samo ob praznikih, ampak vsak dan.

Želim vam lepe in mirne praznike. V novem letu pa naj se vam izpolnjujejo želje in cilji, hkrati pa naj se vam vrača vse dobro, kar ste dali in dajete.«

Dostopnost
//