Skoči na glavno vsebino

unior

Mladi  razmišljevalci OŠ Pod goro smo se v okviru krožka Mladi in denar odpravili v Unior. V tovarno iz Zreč smo se odpravili zato, da bi iz »prve roke« izvedeli, kakšen kader je v tem trenutku najbolj potreben, kako si pridobiti kadrovsko štipendijo, kakšno izobrazbo potrebujemo, da bi se zaposlili v podjetju,  koliko različnih poklicev zaposluje podjetje z več kot 2000 zaposlenimi …
Ob našem prihodu nas je pozdravila gospa Rosana Šuc Ravničan, ki vodi Službo za korporativno komuniciranje. Na krožku nas je že enkrat obiskala in nam predstavila, kako vsakodnevno uporablja Debonova orodja v službi in na koliko različnih načinov. Skupaj z njo nas je pričakal tudi gospod Gregor Kovačec. Gospod Kovačec nam je na kratko predstavil Unior in pojasnil osnovna pravila gibanja na območjih tovarne.
Najprej smo si ogledali program Strojna oprema. Gospod Kokol nam je predstavil Uniorjevo visoko tehnologijo in nam podrobneje predstavil, kako pomembno mesto ima Unior v avtomobilski industriji in da v Evropi težko najdemo avto, brez njihovega dela.

unior2

Ogled smo nadaljevali v upravi Unior d.d.. V sektorju ITS sta nam gospoda Ivan Cizel in Kristjan Brodej povedala veliko zanimivih stvari o informacijski tehnologiji in sistemih v podjetju Unior. Pot smo nadaljevali do gospoda Srečka Krušiča, ki nam je povedal veliko zanimivega o Odkovkih, saj je vodja razvoja in tehnologije na tem programu.
Naše »potovanje« po podjetju se je končalo v prostorih Kadrovske službe, kjer sta na naša vprašanja o »štipendijah« in vse povezano z njimi, odgovarjali vodja kadrovskih procesov gospa Renata Stupan in skrbnica usposabljanj gospa Danijela Kočnik. Naše srečanje je zaokrožila gospa Rosana Šuc Ravničan, ki je na podlagi »mini kviza« učence povprašala o poklicih, ki so jih danes srečali in ponazorila, kako pomembno je, kako in na kakšen način razmišljamo in kako pomembno je biti podjeten na vsakem delovnem mestu.
Polni novih znanj o podjetju Unior d.d. smo se navdušeni, da živimo v neposredni bližini tako pomembnega podjetja, odpravili proti Slovenskim Konjicam.

Dostopnost
//