Skoči na glavno vsebino

Zadnji petek v novembru smo pripravili 2. Noč branja v tem šolskem letu. Tokrat za peto- in šestošolce. 25 prostih mest se je hitro zapolnilo, čeprav so nekatere knjige štele kar precej strani. Brali smo literaturo, ki je na seznamu knjig za šolski parlament pod naslovom Pasti mladostništva.
Tokratna Noč branja je bila nadvse ustvarjalna. Medse smo povabili mojstra intarzije, domačina Francija Rateja, ki je otroke seznanil s to zahtevno likovno tehniko. Po 5 urah natančnega dela so nastale prave mojstrovine.

noc branja1

Vendar intarzija otrok ni utrudila, po končanem likovnem ustvarjanju so neutrudno brali, klepetali in se sladkali v spalnih vrečah na blazinah v knjižnici.
Zjutraj smo se prebujali s plesom, polakirali intarzije in se podali v lov na zaklad.

Noc branja2

Pred odhodom domov so otroci dobili še priznanja. Tokrat na šoli nismo bili sami, družbo so nam delali učenci izbirnega predmeta likovno snovanje, v soboto pa so prišli še devetošolci izbirnega predmeta načini prehranjevanja. Tako da, če ste se v petek zvečer spraševali, zakaj odmeva z OŠ Pod goro Slovenske Konjice, ste zdaj izvedeli. 
Vtisi otrok sledijo … 

Dostopnost
//