Skoči na glavno vsebino

22. oktobra so nas obiskali predstavniki ljubljanske Hiše eksperimentov in za en dan na šoli ustvarili Hiško eksperimentov. Najprej smo imeli skupno otvoritev v športni dvorani, ki jo je slavnostno začel naš pevski zbor s slovensko himno. Pozdravila nas je predstavnica Hiške, ki je k besedi povabila ravnateljico Darjo Ravnik, ki nam je izrekla nekaj toplih besed. Nato smo si ogledali eksperimente v učilnicah. Ko je bil na vrsti naš razred, smo hitro stekli k različnim stvarem.

he splet

Mene je navdušila lesena škatla – ko si pogledal vanjo, si videl luknjo brez dna. Mega!!! Prijateljici Mašo in Fiono je najbolj pritegnil poskus z ogledalom. Bilo je kar »kul«. Bilo je še več zanimivih stvari – čevelj si moral zavezati s kleščami, voziti mali vlakec s kvadratnimi kolesi … V drugi učilnici je bilo prav tako zanimivo vzdušje. Tam se mi je najbolj vtisnil v spomin gramofon, saj je imela plošča vrtinčast vzorec. Ta bi lahko še koga hipnotiziral! Pa tudi vrtela se je … Skoraj vsem je bil zanimiv planet, ki je letel. Pritisnil si tipko in iz cevi je začel pihati zrak, ki je dvignil planet. Zanimivo je bilo tudi lovljenje ravnotežja in koliko zmoreš dvigniti. Zelo sem vesela, da je Hiška eksperimentov prišla na našo šolo. Z veseljem bi se še udeležila tovrstnih poskusov.

Leni Mernik, 6.b

emanuael  kopija

Emanuel Podgoršek, 6.b: »Najbolj všeč mi je bila luknja brez dna. Bila je škatla, pogledal si vanjo in videl luknjo brez dna. Če bi bila možnost, bi kakšen poskus odnesel domov.«

Ema Marguč in Urška Lenart, 4.a: »Bilo nama je zelo všeč. Najbolj čelada, kjer si moral ugotoviti, na katero cev ti kdo ploskne. Domov bi odnesli škatlo brez dna.«

julijan  kopija

Julian Mernik, 1.a: »Navdušen sem bil, ko sem videl zob kače. Izvedel sem, da je anakonda najhitrejša kača na svetu.«

Svoje vtise so strnili tudi v 4.a razredu:

Hiša eksperimentov je zelo zanimiva hiša in ni navadna. Ima zelo veliko raznovrstnih poskusov. Na šoli so nam jih nekaj predstavili. Bili so zelo zanimivi in čarobni. Te poskuse smo lahko vsi naredili in res so bili super. Veseli smo bili, da so lahko prišli na našo šolo in upamo, da še pridejo.

Neža Potočnik

Eksperimenti so bili zelo zanimivi. Najbolj mi je bil zanimiv tisti s slušalkami. Hiša eksperimentov je super.

Kira Štruc Jurički

Meni je bil najbolj všeč eksperiment, ki te je hipnotiziral.

Aljaž Vodopivec

Hiša eksperimentov res ni navadna hiša. Je nekaj posebnega. Kako je bilo super, ko se šola za en dan spremeni v Hiško eksperimentov.

Ema Marguč

Meni so eksperimenti zelo všeč. Verjamem, da to ni abrakadabra. Zagotovo rabijo veliko idej, da lahko naredijo dober izum.

Iva Vezjak

Hiša eksperimentov mi je bila zelo všeč, ker je imela polno zanimivih stvari. To so: slušalke, posoda z delci magneta, ogledalo, kjer si se videl razrezanega … Zelo sem se čudila, ko sem videla njihov kombi. V njem so pripeljali 50 in več eksperimentov.

Neli Petek

Lep pozdrav, hiška! Tvoji eksperimenti so izjemno zanimivi. Najbolj zanimiva sta nama bila eksperimenta škatla neskončnosti in vodni vrtinec v plastenki.

Gašper Brglez, Gaber Capl, 4. a

 

Dostopnost
//