Skoči na glavno vsebino

Tudi letos je župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek učence, ki so v šolskem letu 2014/2015 blesteli na različnih področjih, povabil na prireditev Naj mladi v Dom kulture Slovenske Konjice.

Kdo so Naj mladi občine Slovenske Konjice si lahko ogledate v priponki.

Po predstavi Z Mary Poppins po Evropi pod dežnikom z roko v roki se je župan Miran Gorinšek fotografiral z učenci, ki so imeli odličen uspeh vseh 9 let, in z ravnateljico Darjo Ravnik.

naj mladi 2

Ob koncu šolskega leta objavljamo besede ravnateljice, ki jih je izrekla na šolski prireditvi, ko smo podelili priznanja najboljšim učencem OŠ Pod goro Slovenske Konjice.

Spoštovani učenke in učenci, učiteljice in učitelji!

Ponosna sem na vse vas in z veseljem sežem v roko vsem, ki ste v tem šolskem letu blesteli na določenih področjih. Vsak od vas je leto doživljal drugače. Nekateri ste doživeli vesele dogodke, drugi slabe. Nekaterim je uspelo doseči cilj, drugim ne.

Tudi učitelji vemo, da ste učenci obremenjeni. Poleg obveznosti v šoli imate še svoje interese, ki jih izpolnjujete popoldan. Vaš prosti čas vlagate vase. Vsakodnevni treningi, obiskovanje glasbene šole in tudi učenje od vas zahtevajo disciplino in vztrajnost. To je nekaj, kar boste v življenju zelo potrebovali.

Nekaterim med vami je za las zmanjkalo do želenega rezultata. Nič hudega, priložnosti boste še imeli, samo morate jih videti. Morda bo treba izbrati med učenjem ali igro na računalniku, med treningom ali čem drugim. Kljub temu, da so prejemniki priznanja le nekateri, bi pohvalila prav vse, ki ste se trudili, tiste, ki ste poskusili in vse, ki ste znali priskočiti na pomoč sošolcem ali prijateljem, ki ste doma pomagali staršem, tiste, ki znate izraziti spoštovanje in sočutje do soljudi. Tudi to so vrline, ki so pomembne in jih je potrebno graditi. Verjamem, da vsak od vas nosi v sebi dobro, da si vsak od vas želi delati dobro. Zato vsem tistim, ki letos niste zadovoljni, želim, da ne obupate. Verjemite vase, verjemite v svoje sposobnosti. Prepoznajte svoje želje, postavite si cilj in pojdite proti njemu. Četudi je vaš cilj zgolj to, da boste strpnejši, prijazni do sošolcev, da boste bolj redoljubni, je hvalevreden.

Čestitam vsem učencem za uspehe, tudi za tiste osebne. Zavedajte se, da si uspešen samo takrat, kadar si cilj dosegel pošteno, s srčnostjo, iskrenostjo in tudi skromnostjo. Čast je nekaj, kar v življenju težko pridobimo in zelo lahko izgubimo. Hvala vam, da ste predstavljali našo šolo v pozitivni luči na prireditvah, tekmovanjih in drugih dogodkih. Na področju znanja ste dosegli kar 255 bronastih priznanj, 45 srebrnih in 9 zlatih. Poleg tega imamo 20 zlatih bralcev, kar pomeni, da so opravili bralno značko vseh 9 let. Tudi na športnem in glasbenem področju ste dosegali visoke rezultate. Pevski zbor je dosegel odlično 2. mesto na regijskem tekmovanju. Izkazali ste se v izvedbi glasbene angleške igre. Kar nekaj se vas je vedno odzvalo, ko smo vas prosili za nastope v šoli ali v kraju, sodelovanja na natečajih. Vsak od vas je prispeval kanček k ugledu naše šole. Pod vodstvom učiteljev ste zopet dokazovali, da ste vredni spoštovanja. Hvala vsem učiteljicam in učiteljem, ki so prepoznali skrite talente, in spodbujali že znane. Hvala vam za vašo predanost delu, pozitiven odnos do učencev in drug do drugega.

Drage učenke in učenci, bodite ponosni nase, bodite dobri ljudje, bodite srčni in srečni. Devetošolcem želim svetlo, lepo, uspešno prihodnost v novem okolju in da  boste prepoznali priložnosti, ki vam bodo ponujene.

Vsem skupaj pa želim lepe počitnice. Naj bodo razigrane in brezskrbne.

Ravnateljica Darja Ravnik

naj mladi mp     Ustvarjalci predstave Mary Poppins v družbi župana

 

Dostopnost
//