Skoči na glavno vsebino

Danes, 19. januarja, smo na šoli izvedli šolski parlament. Tema letošnjega otroškega parlamenta je Izobraževanje in poklicna orientacija. V tem šolskem letu smo na šolski skupnosti že spoznavali različne poklice ter njihove pozitivne in negativne plati.

Ker pa so izkušnje tistih, ki določen poklic opravljajo, zelo dragocene, smo na šolski parlament povabili starše učencev, ki so pripravljeni svoje izkušnje deliti z nami  in nam tako približati svoj poklic. Svoje izkušnje so z nami delili Branko Bračko, član uprave Uniorja, zavarovalniški agent Miljan Skarlovnik, vodja strežbe Matjaž Kovačič, iz Programa Turizem družbe Unior nas je obiskala Tina Tinta Kovačič, in sicer iz marketinga in odnosov z javnostmi, na parlament pa smo povabili tudi našo knjižničarko Majo Olup.

parlament1

2 šolski uri sta minili kot bi pihnil. Bilo je zanimivo in poučno. Zbrane je pozdravila tudi predsednica konjiškega Društva prijateljev mladine Janja Brglez, spregovorila je ravnateljica šole Darja Ravnik, pa prostovoljka DPM Heda Vidmar Šalamon, z nami je bila tudi pedagoginja šole Nadja Vidmajer in pa seveda vodja šolskega parlamenta učiteljica Lidija Orličnik.

parlament2

Dostopnost
//