Skoči na glavno vsebino

Z zdravjem je neločljivo povezano tudi duševno zdravje, ki vpliva na kvaliteto posameznikovega življenja. V obdobju odraščanja mladostniki razvijajo vedenjske vzorce in sprejemajo življenjske odločitve, ki vplivajo tako na njihovo trenutno zdravje kot tudi na zdravje v prihodnosti.

Mladostništvo je razvojno obdobje odraščanja in osamosvajanja. Mnogim staršem se mladostniki zdijo bolj težavni, kot so bili kot otroci. V tem obdobju se soočajo z različnimi izzivi in stiskami. Mladostniki imajo pogosto občutek, da so težave, s katerimi se soočajo, značilne samo zanje in da se morajo znati sami spoprijeti z njimi. V takšnih trenutkih je ključna podpora staršev in okolice.

Zato smo se v letošnjem šolskem letu odločili, da organiziramo dve predavanji na temo Duševno zdravje naših otrok in mladostnikov.

Prvo predavanje, ki smo ga pripravili v sodelovanju z zdravnico Nušo Jurišič Konec, bo potekalo v sredo, 3. 12. 2014, ob 17. uri v jedilnici naše šole.

Predavateljica bo predstavila konkretne primere iz svoje dolgoletne prakse s področja mladostništva. Opozorila bo na pasti in stiske, ki jih doživljajo mladostniki v obdobju odraščanja in vas povabila k sodelovanju z vašimi vprašanji, mnenji in dvomi.

Predavanje je namenjeno staršem otrok, ki obiskujejo zadnjo triado osnovne šole.

Veselimo se srečanja z vami.

Dostopnost
//