Skoči na glavno vsebino

FIRST LEGO LEAGUE ekipa se v letošnji sezoni, imenovani CARGO CONNECT ukvarja s problemi prevoza blaga.

Člani ekipe razvijajo inovativni projekt, s katerim želijo rešiti problem onesnaževanja okolja in hitrosti dostave paketa naročniku. Kot rešitev so razvili Hoverboard z zabojem in sončnimi celicami. Hoverboard je električna naprava, ki ne onesnažuje okolje. Dodatno prednost predstavlja polnjenje s sočnimi celicami. Da bi izboljšali čas dostave paketov, pa so predlagali sistem dostave po principu Wolta ali Glovo. Menijo, da bi bila naprava bila privlačna za mlade, posledično pa bi povečala zanimanje za poklic poštarja. Tekom razvoja projekta so se povezovali z različni strokovnjaki na tem področju, med drugim s podjetjem Avtoprevoz Borut Fijavž in Pošto Slovenije.

Na področju robotike so razvili izjemno učinkovit in natančen robot, ki je konstrukcijsko dodelan in s pomočjo kompleksnih programov uspešno rešuje misije na robotski mizi.

Zelo pomembno vlogo predstavljajo vrednote, ki so srce programa in označujejo in opredeljujejo način skupnega dela, sodelovanja in spoštovanja. Člani ekipe so med delom odkrivali nove veščine, bili ustvarjalni in vztrajni, znanje uporabili za izboljšanje našega sveta, spoštovali drug drugega, sodelovali, uživali v tem, kar so počeli in bili ponosni na svoje dosežke.

V nedeljo, 10. 4. 2022, se je ekipa udeležila regijskega turnirja v Celju.  Uspešno je predstavila delo na razvoju inovativnega projekta in vrednot, izkazali pa so se tudi na robotski tekmi. Skupni seštevek vseh treh področij je bil dovolj visok, da so se uvrstili na finale odprtega državnega prvenstva regije Adria, kjer sodeluje 20 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Ekipa bo do finala še naprej razvijala inovativni projekt in vrednote ter reševala misije na robotski tekmi. Finale jih čaka v soboto, 14. 5. 2022, v Ljubljani.

Člani ekipe so Ajda Druškovič, Nino Capello, Nadja Obrul, Sara Vodovnik in Anže Petek pod vodstvom mentorja Dominika Trstenjaka.

Dostopnost
//