Skoči na glavno vsebino

Projekt TABLIO vodi PXL University College iz Belgije s šestimi ostalimi partnerji iz EU. Vsi partnerji prispevajo k lokalni, nacionalni in evropski potrebi po inkluzivnem izobraževanju s tabličnimi računalniki. Namen projekta je usposobiti učitelje osnovnih in srednjih šol, pa tudi bodoče učitelje in izobraževalce učiteljev. Če bodo le-ti dobro opremljeni z digitalnimi kompetencami in didaktičnim znanjem, kako učinkovito vključiti tablice v svoje razrede, bo to koristilo vsem učencem.

Projekt bo vplival na poučevanje na primarni in sekundarni ravni v sodelujočih državah, spodbudil bo razvoj inkluzivnega izobraževanja ter pozitivno vplival na izobraževalno tehnologijo, ki to omogoča. Preko mednarodnega usposabljanja bo projekt vplival tudi na učitelje in razrede v drugih evropskih državah. Za širši učinek projekta bo poskrbela tudi naša obširna diseminacija, ki bo potekala preko več kanalov.

Na OŠ Pod goro smo z lanskim leto aktivno vključili uporabo tablic v učne procese. Ena izmed primerov dobrih praks je uporaba tablic za “UČENJE SKOZI LASTNO IZKUŠNJO OB POMOČI VIRTUALNE RESNIČNOSTI“. Prav ta primer je bil izbran kot primer dobre prakse v projektu TABLIO. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Dostopnost
//